Zajímavosti města Malaga

Malaga, hlavní město provincie Malaga, je unikátní město s fascinující historií. Ve starověku zde měli významné obchodní osady Féničané, Římané, Kartaginci a Byzantinci. Později zde muslimové založili království Taifa de Malaga, které bylo kolem roku 1492 znovu dobyto katolickými panovníky.

V Malaze panuje subtropické středomořské klima s mírnými zimami a horkými léty, což nabízí pestrý venkovní život i v zimě.

K nejznámějšímu kulturnímu dědictví města patří maurská pevnost Alcazaba, renesanční katedrála, ruiny antického římského divadla nebo Picassovo muzeo, kde se nachází rozsáhlá sbírka umělcových děl. Historické centrum města je také skvělým místem k procházkám, nákupům a objevování místní atmosféry. Vyhlášenou slavností je Feria, která se pořádá v srpnu a trvá 10 dní. Ano, 10 dní oslav, to jsou Španělé 🙂 Tento každoroční svátek je jako nekonečná párty, kde flamenco hraje až do rána a roztančí každého.

Pokud zde budete v říjnu, jednou z nejúžasnějších akcí v Malaze je oslava Picassova měsíce. Tento měsíc si připomínáme výročí narození slavného umělce, který se ve městě narodil. Pro vážné zájemce o umění jsou připraveny konference a přednášky, které pojednávají o aspektech Picassa, jeho života a díla, o nichž se málokdo dozví. Pro všechny ostatní jsou připraveny zajímavé výstavy, fantastické hudební koncerty a umělecké soutěže, které se konají po celém městě.

Určitě si nenechte ujít botanicko-historickou zahradu La Concepción, kde vás obklopí exotické květiny, tropické rostliny a vzácná flóra z celého světa. Najdete zde také několik úchvatných vodopádů, fontán a neoklasicistních prvků. Dalším místem co stojí za návštěvu je městské tržiště Mercado Atarazanas v centru Malagy, kde najdete nečerstvější potraviny všeho druhu – zeleninu, ovoce, koření, uzeniny, sýry, čerstvé maso a ryby, domácích cukrovinky a vína z celého Španělska.

Z pohoří Montes de Malaga, kde máte možnost zblízka spatřit nejrůznější fascinující tvory včetně chameleonů a orlů. najdete nejkrásnější výhled na celé město. Rozlehlý park se nachází pouhé tři kilometry od centra města, rozkládá se na ploše téměř 12 355 akrů a dosahuje výšky 3 383 metrů. Najdete zde scenérie, které jsou příliš krásné na to, aby byly skutečné.

Pokud jste milovníci sardinek, určitě si zamilujete espetos – lahodné špízy s čerstvými sardinkami. Sardinky se chytají hned ráno, napichují se na špejle a poté se opékají na otevřeném ohni na pláži. Stačí ucítit jejich vůni a neodoláte!

Když máte náladu na odpočinkový den, vyrazte na pláž. Mezi nejznámější patří Playa de la Malagueta, Playa de La Caleta, playa de el Palo, playa Peñón del Cuervo a Playa de la Misericordia.

Málaga je skvělá pro golfisty, protože je jedním z nejslunečnějších měst v Evropě. V okolí Málagy se nachází 25 golfových klubů a většina z nich rozhodně stojí za návštěvu. Golfová hřiště v Málaze se nacházejí především na pobřeží. Několik golfových klubů se nachází více ve vnitrozemí, například Guadalhorce Club de Golf, Lauro Golf a Alhaurín Golf Resort, Baviera Golf.

Nové projekty v Malaze

Malaga - hlavní město provincie Malaga
Malaga pláž Peňon del Curvo
malaga-caminito-del-rey

Compare listings

Compare